Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Leder i Sälen

Sälen bjuder på mängder med skoteråkning åt alla väderstreck.

I Sälen området har vi över 400 km leder som till stor del underhålls av idiell arbetskraft sommar som vinter. Vi har även medverkat i EU-Projekt SM - Rätt & Slätt och i och med det kunnat finansierat en hel del förbättringar i Sälenområdet bla genom schaktning efter leder, brobyggen, förbättrad skyltning mm. Vi har också byggt en hängbro över Västerdals älven i byn med projektet Förbindelsen Nu & Då.

Med tiden har vi märkt att trafiken på den östra sidan ökat markant, inte konstigt då den bästa åkningen finns på "andra sidan byn".

Leden från Sälen by upp mot östfjället kan ta dig till Särna, Idre, Loffsen, eller ända upp till riksgränsen om så önskas. Du kan även köra öster ut mot Älvdalen vidare ner mot Mora eller kanske söder ut om så önskas ner mot Malung och Värmland. Du kan åka från Sälen och så långt norr ut att du snart börjar tala Finska och du kan åka så långt söder ut som snön räcker till.

Visst är kalfjället med sina vidder och raviner ett underbart skoterlandskap men att åka iväg på en långtur med sina polare kan vara minst lika härligt.

Led på prov

Leden mellan Lindvallen och Stöten på östra sidan om Östfjället, som ägs av kommunen är för tillfället på prov i obestämd tid från vintern 2012.

Kommunen tillsammans med skoterintressenter har hos kommunen ansökt av denna dragning av led och den är inne på prov i några år framöver. För att vi ska fortsätta ha kvar denna led gäller det att vi som skoteråkare håller oss till de regler som finns.

Leden är en påbjuden skoterled som innebär att vi inte får avvika från leden - trots detta har vi märkt att många avviker från leden för att åka i de vackra områdena runt omkring. I dessa områden råder det skoterförbud då det växer vissa växter som är väldigt ovanliga & därför är det ett naturskyddsområde.

För ytterligare info se kommunens hemsida eller Länsstyrelsen

Bli medlem i skoterklubben

Genom att stödja Sälens Snöskoterklubb kan vi jobba för att bevara och utveckla skoteråkningen.

Bli medlem!

Skoterpass i Sälen

Skoterpassen säljs som dag- eller säsongskort. Passet är knutet till din skoters registreringsnummer.

Köp Skoterpass

Hyra skoter

Här hittar du var du kan hyra skoter av seriösa uthyrare i Sälenområdet

Uthyrning skoter

Svedea
more Activities Sälen
SP_aktivitetescenter banner
Logga Bohlins sponsor